Hydrive

Sådan undgår du tilsodning af din motor

Vidste du, at din motor tilsoder med tiden og hvordan du kan undgå det? Hvis ikke, så frygt ej, du er langt fra den eneste. Vi guider dig her til, hvordan du passer bedst på din motor.

Har du oplevet at din bil er blevet lidt sløvere i optrækket med tiden, eller at den kører kortere på en liter brændstof? Og har du oplevet, at det støjer mere i kabinen end ved køb, eller at motorgangen virker ujævn?

Hvis ja, så er din motor højst sandsynligt fyldt med snavs og sod, som kan have mange konsekvenser for bilens levetid. Læs med her, og lær hvordan du let og enkelt undgår en sløvere bil.

Kør længere ture

Den største årsag til en tilsodet motor, er at der ofte køres mange kortere ture – altså ture under 30 km, hvor motoren ikke når at blive driftsvarm. Kører du derimod ture, der er længere end 30 km, bliver motoren varmet op og kan delvist rense sig selv. Flere essentielle dele af motoren bliver tilsodet ved kortere ture, herunder indsprøjtningsdyserne og EGR-ventilen. Sidstnævnte styrer hvor meget udstødningsgas, der recirkuleres og renses, og spiller altså en betydelig rolle i forhold til bilens CO2-udledning.

Driftsmæssig og økonomisk fordel med en motorrens

Klimasituationen taget i betragtning er ovenstående selvfølgelig af stor betydning. Men måske tiltales du mere af at kunne mærke en driftsmæssig og økonomisk forskel? En tilsodet motor, hvad end der er tale om diesel eller benzin, forringer trækkræften og accelerationsevnen, giver ujævn motorgang og øger dit benzinforbrug med mere end 10 procent.

Renser du din motor for den indvendige tilsodning, vil du altså opleve bedre motorgang, bedre trækkræft og acceleration samt op til 10 procents forbedring i din brændstoføkonomi.

Dækcenter i Fuglebjerg

Hydrive kan hjælpe din bil med at:

  • Køre bedre
  • Køre mere økonomisk
  • Forlænge levetiden
  • Spare dig penge

Skal vi hjælpe dig?

Så tøv ikke med at kontakte os hvis du har problemer med din bil, vi står altid klar med gode råd og hjælp.